Binnenland
NOS

Derde dode watersporter Scheveningen gevonden, totaal nu vijf

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Derde dode watersporter Scheveningen gevonden, totaal nu vijf

Hulpverleners in Scheveningen hebben het lichaam van een derde vermiste watersporter gevonden, nadat vanmorgen al twee lichamen waren geborgen. Dat brengt het aantal overledenen sinds gisteren op vijf. Twee watersporters overleden gisteren kort nadat ze uit het water waren gehaald.

Mensen uit de surfwereld die de situatie in Scheveningen kennen, zeggen dat onder de omgekomen slachtoffers ervaren bodysurfers zijn. Ze denken dat de slachtoffers door de harde wind en een tegengestelde stroming in moeilijkheden zijn gekomen. Mogelijk heeft ook de grote hoeveelheid schuim op de golven een rol gespeeld.

Twee watersporters overleden bij Scheveningen

Zoekactie hervat

Hulpdiensten waren sinds vanochtend 06.00 uur op zoek naar de drie vermiste personen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij zette vier reddingsboten in, de kustwacht zocht vanuit de lucht met een helikopter. Ook op het strand werd gezocht.

"De wind en de stroming zijn minder dan gisteravond, maar er is nog wel veel schuim en dat bemoeilijkt de zoektocht", zei Edwin Granneman van de kustwacht in het NOS Radio 1 Journaal. "Af en toe gaat de helikopter wat laag hangen om het schuim weg te blazen en een beter zicht te krijgen."

Gisteren rond 19.15 uur raakten watersporters, onder wie surfers, ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd in de problemen. Vermoedelijk kwam dat door de harde wind. Sommigen konden zichzelf in veiligheid brengen, zeven anderen werden door hulpverleners uit zee gehaald. Twee van hen zijn ondanks het krijgen van medische hulp overleden. De zoektocht naar vermisten moest bij het vallen van de nacht worden gestaakt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie