Binnenland
NOSNTR

Wie is moordverdachte Thijs H.?

foto: Politiefoto: Politie
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is moordverdachte Thijs H.?

De 27-jarige Hagenaar Thijs H. wordt verdacht van de moord afgelopen zaterdag op een 56-jarige vrouw van Japanse afkomst in de Scheveningse bosjes, en een vrouw van 63 en een 68-jarige man dinsdag op de Brunssummerheide. H. werd gisteravond in Zuid-Limburg op straat gearresteerd, nadat hij op de nationale opsporingslijst was geplaatst.

Uit gesprekken met (oud-)huisgenoten, medestudenten en een oud-werkgever komt een beeld naar voren van een intelligente, sombere jongen, die zijn persoonlijke problemen voor de buitenwereld goed verborgen wist te houden. Verslaggever Robert Bas ging op zoek naar de achtergronden bij Thijs H., in Nieuws en Co vertelt hij wat hij te weten is gekomen.

"Een slimme, aardige gast, maar ook een sombere, zwaarmoedige jongen die veel op zijn kamer zat", zegt een 29-jarige oud-huisgenoot. Ze woonde vier jaar geleden een jaar lang met H. in een studentenhuis in het centrum van Den Haag. Het pand, boven een restaurant, werd bewoond door vijf studenten. Ze deelde een keuken en een badkamer met H.

Ze vernam via de media dat H. wordt verdacht van de moord. "Dat vond ik best heftig. Ik zei gelijk: dat was mijn buurjongen. Ik ben een uur van slag geweest. Het is een naar en droevig verhaal."

Badkamerraam

De politie deed gisteravond forensisch onderzoek in een woning aan de Hooikade in Den Haag. Volgens een bewoner woonde H. sinds twee weken in het studentenhuis.

"Ik heb hem twee keer gezien. Bij de eerste ontmoeting dacht ik: een normale jongen, een student", vertelt hij. "De tweede keer, afgelopen zaterdag, was apart, want toen had hij de badkamerdeur ingeslagen. Toen ik verhaal ging halen kwam er niet echt iets duidelijks uit. Ik dacht dat hij dronken was. Daarna heb ik hem niet meer gezien."

H. zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Volgens de advocaat ligt het in de lijn der verwachting dat zijn cliënt morgen wordt voorgeleid.

Wie is moordverdachte Thijs H.?

Ster advertentie
Ster advertentie