Binnenland
NOS

Ook vandaag nog verkeersoverlast, sommige plekken te koud voor strooizout

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook vandaag nog verkeersoverlast, sommige plekken te koud voor strooizout

Het KNMI waarschuwt dat het in de zuidoostelijke helft van het land aan het einde van de nacht zo koud kan worden dat het strooizout niet meer werkt. Het gevolg is dat natte weggedeelten opvriezen en het in de laatste uren van de nacht en in de ochtend lokaal verraderlijk glad kan worden.

Video niet beschikbaar

Hoe koud het wordt, is afhankelijk van de mate waarin het opklaart in het zuidoosten. Het KNMI verwacht gevoelstemperaturen tussen de min 15 en min 20 graden.

"Hoe goed je ook rijdt, het kan altijd misgaan", zegt de algemeen directeur van Cornelissen Transport in het NOS Radio 1 Journaal. Hoewel veel van zijn vrachtwagens nog rijden, waarschuwt hij wel voor het weer. "Als zij als professional zeggen dat het niet veilig is, dan houden we op."

Ook op andere plekken in het land kan het wegverkeer vandaag nog last hebben van het winterweer. Het blijft de hele dag aanhoudend glad door sneeuwresten, meldt het KNMI.

Rijkswaterstaat zegt dat water op de weg vannacht weer kan bevriezen, waardoor opnieuw gladheid en zogenoemde ijsplaten kunnen ontstaan.

Video niet beschikbaar

NS rijdt enkel met sprinters

Ook het treinverkeer wordt vandaag weer getroffen door het winterweer. De nachttreinen zijn geschrapt en de NS roept reizigers op zoveel mogelijk hun reis uit te stellen, omdat de situatie op het spoor nog altijd onzeker is. Vrieskou en vocht zorgen mogelijk voor ijsafzetting aan bovenleidingen.

Er rijden vandaag daarom enkel sprinters, die ook stoppen op kleine stations. Volgens de NS zullen de treinen waar mogelijk langer zijn dan normaal. Verder staan in het hele land monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen op het spoor zo snel mogelijk op te lossen.

Video niet beschikbaar

GGD-locaties dicht

Een aantal GGD's heeft besloten vanwege het winterweer dinsdag nog test- en vaccinatielocaties dicht te houden. De GGD Rotterdam-Rijnmond houdt een aantal plekken dicht, meldt persbureau ANP. Ook de autoteststraat in de RAI Amsterdam en de coronatestlocatie Gorinchem zijn niet toegankelijk.

Mensen die een afspraak hadden staan, worden opgebeld om een nieuwe datum te prikken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie