Binnenland
NOS

GGD gaat uit van 6000 besmettingen coronavirus

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. GGD gaat uit van 6000 besmettingen coronavirus

De GGD gaat ervan uit dat er in Nederland zo'n 6000 mensen zijn besmet met het coronavirus. Dat stelde woordvoerder Sjaak de Gouw in NOS Met het Oog op Morgen.

Video niet beschikbaar

De Gouw, directeur van GGD Hollands Midden, baseert de schatting op het aantal positieve testen die er tot nu toe zijn afgenomen, 959. "Dit virus kent ongeveer dezelfde verdeling als de griep, dus als er 959 mensen in het bovenste stuk van die piramide zitten, dan betekent het dat de piramide zo'n 6000 mensen is."

Geen reden voor paniek

Dat het cijfer veel hoger is dan dat van het RIVM, komt doordat sinds donderdag mensen met milde klachten niet meer worden getest. De Gouw ziet geen reden voor paniek. "Het beeld is dat het virus vrij rondwaart, maar eigenlijk is het zeer beperkt. Als je het vergelijkt met Italië dan zie je heel andere aantallen."

De Gouw noemt een oproep van medisch specialisten om scholen te sluiten "vreemd". "De kans op besmetting op een lagere school is 0,003 procent en zelfs 0,0003 procent als men zich houdt aan hygiëneregels. Dat is een dermate kleine kans dat het niet echt verantwoord is ze nu dicht te doen."

Ster advertentie
Ster advertentie