Binnenland

Helemaal geen vrachtauto's meer over Merwedebrug A27

foto: Archieffoto ANPfoto: Archieffoto ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Helemaal geen vrachtauto's meer over Merwedebrug A27

[NOS] Er mogen voorlopig geen vrachtauto's en bussen meer over de Merwedebrug bij Gorinchem. Vorige week werd al besloten dat trucks van 60 ton of zwaarder niet meer over de brug op de A27 mochten rijden, omdat er haarscheurtjes in de draagbalken zitten. Nu is besloten dat alle vrachtwagens tussen Breda en Gorinchem moeten omrijden.

Op de informatieborden boven de weg en tekstborden langs de weg wordt vrachtwagens duidelijk gemaakt dat ze moeten omrijden. De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport controleren of het vrachtverkeer zich daaraan houdt, zei Pieter Jacobs van Rijkswaterstaat in het NOS Radio 1 Journaal.

De maatregel van vorige week werd genomen na inspectie van het noordelijk brugdeel. Het afgelopen weekend bleek dat het zuidelijk deel er slechter aan toe is. Daarom is de maatregel aangescherpt, zei Jacobs.

NOS

De reparatie gaat minimaal enkele dagen duren. Hoelang precies durfde hij niet te zeggen. Personenauto's kunnen veilig gebruik blijven maken van de 55-jaar oude brug, zei hij. Per dag rijden zo'n 95.000 voertuigen over de Merwedebrug, waarvan 18.000 vrachtwagens. De ANWB raadt vrachtwagens aan om te rijden via de A15, A2 en A59.

Ster advertentie
Ster advertentie