Binnenland

Prijs voor NPO Radio 1-programma Vroege Vogels

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Prijs voor NPO Radio 1-programma Vroege Vogels

De uitzending 'Europees Vogelconcert', waar het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels in de nacht van 1 mei 2016 onderdeel van was, heeft in Berlijn de Gouden Roos gewonnen in de categorie "Radio-evenement van het jaar".

In het programma, een initiatief van de Ierse publieke radio, werd het ontwaken van de vogels in heel Europa gevolgd. De ochtendzang van de vogels begon in Moskou en was met de zonsopkomst mee live te horen vanuit Nederland, Noorwegen, Groot-Brittanniƫ en Ierland. In Nederland konden de aangesloten Europese omroepen luisteren naar nachtegalen, rietzangers en grote sterns vanaf de Mokbaai op Texel. De zang van deze vogels werd daar ten gehore gebracht en becommentarieerd door Vroege Vogels-verslaggever Rob Buiter en de bekende Ierse ornitholoog Eric Dempsey.

Initiatiefnemer en programmamaker Derek Mooney, die namens de Ierse radio de Gouden Roos in ontvangst nam, zei in zijn dankwoord dat de prijs een bekroning is voor alle Europese omroepen die het Europees Vogelconcert tot een succes hebben gemaakt.

Vroege Vogels zendt ter gelegenheid van het winnen van de Gouden Roos komende zondag 18 september 2016 tussen 07.30 uur en 08.00 uur op NPO Radio 1 een compilatie uit van het Europees Vogelconcert zoals dat in de nacht van 1 mei te horen was. De compilatie is hier ook al te beluisteren:

Ster advertentie
Ster advertentie