Binnenland

Lichaam Anne Faber gevonden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lichaam Anne Faber gevonden

[NOS] In een natuurgebied in Zeewolde is het lichaam gevonden van Anne Faber. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt op een persconferentie.

Persconferentie

Anne Faber werd sinds 29 september vermist. Ze maakte die dag een fietstocht via Soest. Faber stuurde nog een selfie naar haar vriend, waarna ze spoorloos verdween. De afgelopen twee weken is er intensief naar haar gezocht.

Gevonden op aanwijzing van verdachte

Gisteravond gaf de man die vastzit voor betrokkenheid bij haar vermissing en haar dood, Michael P., informatie aan de politie over de plaats waar het lichaam van Faber zou liggen. Vanmiddag werd op die plek bij Zeewolde inderdaad een lichaam gevonden. Uit forensisch onderzoek blijkt dat het inderdaad gaat om het lichaam van Faber.

Het is nog onduidelijk wat er precies met Faber is gebeurd. Er wordt daarom onderzoek gedaan op haar lichaam.

Verdriet en pijn

De familie van Faber is verslagen door het nieuws, zei een oom van de vrouw namens hen. "Verdriet en pijn overheersen", zei hij.

"Wij hebben nog veel vragen. Wat is er met Anne gebeurd? Waarom liep deze man vrij rond? Had deze verschrikkelijke gebeurtenis voorkomen kunnen worden?", zei hij. "Helaas zullen we Anne met de antwoorden niet terug krijgen."

De oom bedankte verder voor alle hulp en steun die de familie heeft gekregen. Hij bedankte niet alleen instanties zoals de politie en het leger, maar ook betrokken buurtbewoners en andere vrijwilligers voor hun hulp en steun. Dat was volgens hem hartverwarmend.

Zedendelinquent

De 27-jarige zedendelinquent Michael P. werd in 2012 veroordeeld voor de brute verkrachting van twee minderjarige meisjes en zat in een forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder, een plek langs de fietsroute van Faber.

P. is eerder vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat zijn voorarrest met veertien dagen wordt verlengd, omdat er voldoende verdenkingen tegen hem zijn om hem langer vast te houden.

Ster advertentie
Ster advertentie