Binnenland
BNNVARA

Stichting voor kinderen van Ruinerwold om toekomst voor hen makkelijker te maken

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Stichting voor kinderen van Ruinerwold om toekomst voor hen makkelijker te maken

Voor de kinderen van Ruinerwold wordt een stichting opgericht. Dat maakt initiatiefnemer Esther Suurmond vandaag bekend bij Patrick Lodiers in De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Suurmond start de stichting omdat ze de kinderen een steuntje in hun rug wil bieden bij het opbouwen van een toekomst. "Het verleden kunnen we niet veranderen, maar de toekomst kunnen we misschien iets makkelijker maken. Sommige kinderen starten bij 0, andere bij -10. Dan is het heel moeilijk om iets op te kunnen bouwen."

Door middel van crowdfunding wil de stichting geld ophalen. Dat geld wordt vervolgens verdeeld over de kinderen en de potjes zullen beheerd worden door de stichting. De kinderen kunnen het geld gebruiken voor bijvoorbeeld studie, talentontwikkeling of huisvesting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kinderen reageren verrast

De oudste kinderen hebben positief gereageerd op het initiatief van Suurmond. "Ze waren verrast, en zijn akkoord. Wel wil ik benadrukken dat de kinderen er zelf niet om gevraagd hebben." De jongste kinderen zijn ook op de hoogte en hebben er geen bezwaar tegen.

Suurmond is betrokken geraakt bij de situatie van de kinderen omdat ze al ruim tien jaar bevriend is met Shin, de oudste van de Ruinerwold kinderen. "Ik heb nooit geweten wat het hele verhaal was, maar sinds de documentaire weet ik pas wat er echt heeft afgespeeld." Dat inspireerde haar tot het oprichten van de stichting.

Vanaf vandaag is de website online en eind deze week zal de crowdfunding starten.

Stichting voor de kinderen van Ruinerwold

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie