Binnenland
EONOS

3 natuurplekken waar je gelukkig van wordt

foto: Renze Klamerfoto: Renze Klamer
  1. Nieuwschevron right
  2. 3 natuurplekken waar je gelukkig van wordt

Worden we gelukkig van een leven binnen met Netflix? Nee, zegt Hanne Tersmette. De boswachter spoort ons aan meer naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Ze was te gast in Langs de Lijn en Omstreken.

Met boswachter Hanne Tersmette op het Naardermeer

Video niet beschikbaar

Hanne is een mediagenieke, vlotte dame die eerder actief was in de sport- en de reclamewereld. Dat neemt ze mee in haar huidige baan, ze weet de natuur goed te verkopen met woord en beeld. En dat is nodig ook, want we dreigen de kennis over de natuur te verliezen, vindt ze. "We zien Nederland vooral als gebied waar je woont en werkt." Haar boek #Gaan is een aansporing om de natuur te verkennen, met tips waar je op kunt letten.

Video niet beschikbaar

De top 3

De boswachter nam presentator Renze Klamer mee naar een broedende aalscholverkolonie op het Naardermeer, een adembenemend mooi natuurgebied midden in de Randstad.

1. Het Naardermeer is een van de favoriete natuurplekken van Hanne Tersmette. "Hier kreeg ik de kans om boswachter te worden. Het is een utopisch plekje midden in de Randstad. Je ziet er aalscholvers, roerdompen, purperreigers. Het water is er heel afwisselend, met grotere plassen en kleine stroompjes met moerasbos, rietkragen en ringslangen. Een beetje junglegevoel in Nederland."

2. Dwingelderveld in Drenthe staat ook hoog op de lijst. "Hier kwam ik als kind al tijdens vakanties. Het is een rustig, groot en weids heidegebied, afgewisseld met bossen. In september heb je er mooie bloeiende struikheide. De planten geven elke keer een andere kleur. Schaapherders lopen rond met hun kuddes en de mensen zeggen elkaar hier vriendelijk gedag.

3. De Veluwe is een van de bekendste natuurgebieden, maar daarom niet minder favoriet bij de boswachter. "Het komt het dichtst bij het safarigevoel waarom veel Nederlanders naar Afrika willen. Een mooi aaneengesloten gebied, met grotere dieren zoals edelherten, dassen, vossen en wilde zwijnen."

Hanne Tersmette wil dat we vaker naar buiten #GAAN

Ster advertentie
Ster advertentie