Binnenland

Stroomvoorziening na heli-ongeluk Gelderland volledig hersteld

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stroomvoorziening na heli-ongeluk Gelderland volledig hersteld

In Culemborg en omgeving hebben alle huishoudens weer stroom. 24.000 huishoudens kwamen zonder elektriciteit te zitten nadat gisteravond een Apache-helikopter tegen een bliksemdraad van een hoogspanningsmast was gevlogen.

Rond 00.30 uur bracht netbeheerder Liander de spanning weer terug op het elektriciteitsnetwerk.

Zuiden van Gelderland heeft weer stroom

Vernielingen

In Culemborg wordt extra politie ingezet. In de stad werden gisteravond enkele vernielingen gepleegd. Ook zijn er drie inbraken en een autobrand gemeld.

Er gingen ook geruchten over plunderingen van winkels, maar burgemeester Bruls van Nijmegen, de voorzitter van de veiligheidsregio, sprak dat tegen.

Toen de regio nog zonder stroom zat, gingen brandweerlieden langs zorgcentra om te bekijken of mensen zich redden in het donker. Ook reden er geluidswagens om inwoners te informeren.

Deze plaatsen hadden volgens Liander (deels) geen stroom.

Het ongeluk met de helikopter gebeurde in Zoelmond. Het gaat om een Apache van de luchtmacht die bezig was met een oefening. De helikopter had de bliksemdraden geraakt. Die draden kwamen over de hoogspanningslijnen te liggen.

Bijna tien jaar geleden zat een groot deel van de Bommeler- en Tielerwaard dagenlang zonder stroom doordat een Apache-helikopter tegen hoogspanningslijnen was gevlogen.

Ster advertentie
Ster advertentie