Binnenland
AVROTROS

Coronacrisis krijgt deze lingeriewinkel er niet onder: virtueel bh's passen met de 'boobie-phone'

foto: Rolf Henselfoto: Rolf Hensel
  1. Nieuwschevron right
  2. Coronacrisis krijgt deze lingeriewinkel er niet onder: virtueel bh's passen met de 'boobie-phone'

Toch jammer als je online gekochte bh net niet de goeie cup heeft, te strak zit of een te kort of smal bandje heeft. Niet elk kledingstuk is even makkelijk online te shoppen. Ondernemer Masha Pablos-Ordis springt daar op in en helpt haar klanten door middel van de 'boobie-phone', legt ze uit in Stax&Toine.

Pablos-Ordis geeft advies via beeldbellen. Even het shirt uit en aan Masha laten zien hoe de oude bh zit. Dan kan Masha persoonlijk advies geven in cup- en taillemaat, lengte van de bandjes en in merken en kleuren. Zoals ze dat normaal gesproken in het pashokje zou doen.

Inventief blijven

Fijn voor de klant, die een grotere kans heeft een goede bh te vinden, maar ook voor Masha. Want nu haar bedrijf, De Lingerie Boetiek in Arnhem, door de coronacrisis de deuren gesloten heeft, moet ze een andere manier vinden om het hoofd boven water te houden. Dat kost best wat werk, vertelt ze, maar brengt ook wat geld in het laatje. Al is dat zo'n 40 procent minder dan ze normaal binnen zou krijgen.

"Maar weet je, ik heb geen plan B", zegt ze. "Corona of geen corona, ik zal er voor zorgen dat deze boetiek slaagt. Je moet positief en inventief blijven."

Russische roulette

Natuurlijk zit ze er zelf ook wel eens doorheen, vertelt Masha. "Elke dag voelt als een Russische roulette. Ga ik voldoende verkopen of niet. Die spanning is niet fijn, maar aan de andere kant ben ik ook heel gezegend met een fijn team en nieuwe klanten die me op deze manier nu ook weten te vinden."

Ze zou er een lief ding voor over hebben om haar deuren weer te kunnen openen. Het is toch echt anders in de winkel. "Het is een beleving, mooie grote paskamers, het ruikt hier lekker. En ik zie er ook naar uit om niet alleen via de telefoon met mijn klanten te communiceren."

Inventieve ondernemers gaan digitaal

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie