Binnenland
KRO-NCRV

Angela de Jong over comeback Robert Jensen: 'Niet journalistiek'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Angela de Jong over comeback Robert Jensen: 'Niet journalistiek'

Presentator Robert Jensen is terug op de buis met een eigen talkshow genaamd Jensen!. En met Nigel Farage haalde hij meteen een grote naam binnen, maar het blijft vooral een avondje amusement. Dat zegt tv-recensent Angela de Jong in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. "Het was geen journalistiek waar ik naar heb zitten kijken."

Video niet beschikbaar

"Wat leuk om er weer te zijn. Ik ben een jaartje of vijf weggeweest met een show zoals deze", zei Robert Jensen bij zijn comeback. Voor zijn eerste show haalde hij meteen EU-tegenstander en groot voorstander van de Brexit, Nigel Farage, binnen als gast.

Zijn show trok gisteravond 322.000 kijkers. Niet verkeerd, meent De Jong. "Jensen is niet een enorm kijkcijferkanon. Wij vinden hem als journalisten allemaal enorm interessant."

Quote

Jensen is niet een enorm kijkcijferkanon

Angela de Jong

Krant doorbladeren

Wat journalist Frénk van der Linden betreft mag Jensen iets meer de actualiteit volgen om missers te voorkomen. Zo verkondigde Jensen dat Trump een oorlog met Noord-Korea heeft voorkomen door met Kim Jong-un aan tafel te zitten.

"Maar die Noord-Koreanen praten al veertig jaar om de zoveel tijd met ons", zegt Van der Linden. "Het zijn uitlatingen waarbij ik denk dat even door een krant bladeren geen kwaad kan."

Onvergeeflijk

En of het uiteindelijk journalistiek of amusement is, de feiten moeten kloppen, vindt Van der Linden. Volgens hem sluit het een het ander niet uit. "Je kunt een platte, geinige toon aanslaan én je huiswerk doen."

Moet Jensen kritische vragen stellen? "Niet per se", zegt Van der Linden. Volgens de journalist draait het om feitelijk onderbouwde vragen. "Dat nalaten vind ik journalistiek min of meer onvergeeflijk."

Ster advertentie
Ster advertentie