Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Wereldbeker, Brexitstress en hoe kies je de juiste zorgpolis?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Wereldbeker, Brexitstress en hoe kies je de juiste zorgpolis?

De eredivisie wordt na een interlandweek dit weekend weer hervat. Vanavond spelen Ajax en Feyenoord in de eredivisie. Overdag wordt er in Stavanger geschaatst om de Wereldbeker. Sebastiaan Timmerman doet er op NPO Radio 1 verslag van. Verder vandaag op NPO Radio 1: Zorgen om een Brexit zonder akkoord, boeven vangen met algoritmes en hoe kies je de juiste zorgpolis?

Wat zijn de gevolgen van een Brexit zonder akkoord?

In Kamerbreed zijn vanaf 13.00 uur Ben Knapen (CDA), Renske Leijten (SP) en Bram van Ojik (GL) te gast. Kees Boonman spreekt met hen over het nieuwe Europa. ‘Wat lange tijd niet voor mogelijk werd gehouden is nu plotseling denkbaar geworden: een chaosscenario, waarin het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 abrupt uit de EU vertrekt, zonder een akkoord’. Dat is de conclusie van de speciale Brexit-rapporteurs van de Tweede Kamer. Wat betekent dit voor Nederland en de rest van Europa? Hoe kan de schade beperkt blijven? Of is het vertrek van het VK uit de Europese Unie nog te voorkomen?

Boeven vangen met algoritmes

De politie kan misdaad voorspellen. Meer dan de helft van basiseenheden van de politie werkt al met Predictive Policing. Volgend jaar moeten alle politie-eenheden ermee gaan werken. Het Criminaliteits Anticipatie Systeem, CAS, maakt gebruik van de kracht van Big Data. Met behulp van politiegegevens, CBS-gegevens, cijfers van aangiftes enzovoort, kan bijvoorbeeld worden voorspeld in welke buurt morgen de kans op woninginbraken het grootst is. Het geeft de politie de mogelijkheid op te treden nog voordat er een misdaad is gepleegd. Maar wat voorspelt CAS eigenlijk? Wie controleert of de ingevoerde data kloppen? Kunnen algoritmes ook discrimineren? Luister vanmiddag vanaf 14.00 uur naar Argos.

Hoe kies je een nieuwe zorgverzekering?

In Radar Radio gaat de uitzending vanmiddag onder meer over de zorgverzekering van 2018. Hoe kies je een goede zorgpolis? Verder in de uitzending: veel klachten over pakketbedrijf DHL. En ook aandacht voor de vraag: 'Mag een hotel een blindengeleidehond weigeren?'. Vanaf 15.00 uur op NPO Radio 1.

Feyenoord en Ajax in actie in eredivisie

Feyenoord haalde maar 1 punt uit zijn laatste drie thuisduels en scoorde maar 1 keer (Toornstra tegen Ajax). De Rotterdamse club staat teleurstellend zesde met 5 punten meer dan VVV. Door de derde nederlaag, thuis tegen FC Utrecht, is de achterstand van Ajax op koploper PSV inmiddels al 8 punten. De laatste eredivisieontmoeting tussen Ajax en NAC was 3 jaar geleden. Het werd 5-2 voor Ajax met drie treffers van Sigthorsson, die toen ook nog een strafschop miste. NOS Langs de Lijn doet (vanaf 18.30 uur) verslag van de wedstrijden.

Alle wedstrijden in de eredivisie vandaag:

  • 18.30 uur FC Twente - SC Heerenveen. Verslag: Jan Vincent van Zuiden
  • 18.30 uur Feyenoord - VVV. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 20.45 uur NAC - Ajax. Verslag: Frank Wielaard
  • 20.45 uur Willem II - Sparta. Verslag: Andy Houtkamp


Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie