Binnenland

Verdachte Gökmen T. aangehouden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verdachte Gökmen T. aangehouden

[NOS] De hoofdverdachte van de aanslag vanmorgen in een tram in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is opgepakt. Dat nieuws kwam helemaal aan het einde van een persconferentie aan het eind van de middag van burgemeester Van Zanen van Utrecht, samen met de hoofdofficier van justitie en de Utrechtse politiechef.

De drie konden nog geen enkele toelichting geven op de arrestatie van de 37-jarige Gökmen T., die de afgelopen jaren voor een reeks misdrijven voor de rechter heeft gestaan en op wie de hele dag een klopjacht is gehouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er is ook nog niets bekend over het motief van de verdachte. De autoriteiten sluiten een terroristisch oogmerk nog steeds niet uit; in Utrecht blijft uit voorzorg tot zeker 22.00 uur vanavond het hoogste dreigingsniveau 5 van kracht.

In de loop van de dag zijn ook verklaringen gekomen van bekenden van de man, die zeggen dat hij psychische problemen had en dat er een familiekwestie speelde. Volgens sommigen had de verdachte het voorzien op zijn ex, anderen denken dat zijn doelwit een lid van zijn schoonfamilie was.

In verband met de aanslag is ook nog een tweede verdachte opgepakt, maar de aanleiding daarvoor is onduidelijk.

Rutte: motief nog steeds onduidelijk, verkiezingen gaan door

Premier Rutte zei in een persconferentie dat het motief van de dader nog steeds onduidelijk is. "Er zijn veel vragen en geruchten."

Morgen worden de vlaggen halfstok gehangen op overheidsgebouwen om respect te tonen naar de slachtoffers en nabestaanden.

De verkiezingen woensdag gaan gewoon door, aldus Rutte.

Ster advertentie
Ster advertentie