Binnenland
BNNVARA

Asscher: '5 miljard euro nodig voor pensioenakkoord'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Asscher: '5 miljard euro nodig voor pensioenakkoord'

Volgens PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher is er ongeveer 5 miljard euro nodig om tot een pensioenakkoord te komen. In gesprek met De Nieuws BV zegt hij ook te verwachten dat GroenLinks meewerkt aan een eventueel akkoord.

Video niet beschikbaar

PvdA-leider Lodewijk Asscher is graag bereid om mee te zoeken naar een oplossing voor de pensioenhervormingen. Volgens Asscher is zo’n vijf miljard euro nodig om een pensioenakkoord te kunnen sluiten. "Tot nu toe zei het kabinet; ‘We hebben daar geen geld voor.’ Dat is aantoonbaar niet juist."

Asscher zou graag zien dat een deel van de meevaller van elf miljard euro wordt gebruikt voor zo’n akkoord. ''Dan heb je een begin.'' Al denkt hij niet dat er een akkoord gesloten wordt zonder GroenLinks. ''Ik verwacht dat als het lukt, het met GroenLinks zou zijn. Dat lijkt me ook beter voor het draagvlak.''

Pensioendossier

Op dit moment zijn de pensioenen het hoofdpijndossier van Den Haag. Als er niets gebeurt dreigt er een korting voor miljoenen mensen. Daarom riep DNB-directeur Klaas Knot deze week al op om snel tot een oplossing te komen. Nu het kabinet geen meerderheid in de senaat heeft, wordt ook nadrukkelijk de samenwerking met de oppositie gezocht.

Woensdag kwam minister Koolmees op de koffie bij de PvdA. ''Hij had nu lege zakken,'' vertelt Asscher. ''Hij was gestuurd door Hoekstra (minister van Financiën), ga maar koffie drinken. Belangrijk, dan weet je van elkaar wat je wil. Maar ik heb heel duidelijk gemaakt, dit moet je snel oplossen. Dat kan ook, dat kost geld en dat geld is er.''

Waarom we de elf miljard extra niet uitgeven

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie