Binnenland

Definitief akkoord over bebouwing aan de kust

foto: Fotograaf: RWillemsen, Vroege Vogelsfoto: Fotograaf: RWillemsen, Vroege Vogels
  1. Nieuwschevron right
  2. Definitief akkoord over bebouwing aan de kust

Ruim zestig partijen hebben dinsdag het Kustpact getekend waarin definitieve afspraken zijn gemaakt over de mogelijkheden voor recreatieve bebouwing aan de kust. "Een pact om onze mooie kust te beschermen, maar tegelijkertijd niet op slot te zetten", aldus minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu).

Leeg en ongerept

Het pact verdeelt de kust in zones. Zo komt er duidelijkheid over waar langs de kust niet gebouwd mag worden en waar wel en onder welke voorwaarden. Volgens Marc van den Tweel van Natuurmonumenten kunnen volgende generaties door dit pact "ook nog genieten van de lege, ongerepte landschappen waar wij zo van genieten".

Het Kustpact is ook getekend door de recreatiesector. Die wilde eerder zijn handtekening er niet onder zetten, maar ging na enkele aanpassingen nu toch akkoord. Er is onder meer afgesproken dat plannen die al in de pijplijn zaten mogen doorgaan.

Bron: ANP

Elke zondagochtend hoor je in Vroege Vogels op NPO Radio 1 nog meer over de natuur in Nederland en ver daarbuiten. Het programma wordt uitgezonden tussen 7.00 en 10.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie