Binnenland
AVROTROS

Ridouan Taghi naar pro-formazitting: 'Hij wil volgens advocaat het proces meemaken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ridouan Taghi naar pro-formazitting: 'Hij wil volgens advocaat het proces meemaken'

Ridouan Taghi komt volgens zijn advocaat naar pro-formazitting. "Hij heeft dat nu vandaag via zijn advocaat Inez Weski aangegeven, dat hij er is op 27 en 28 februari. Volgens zijn advocaat is het mogelijk dat hij dan iets gaat zeggen", vertelt verslaggever Bram de Waal in Radio EenVandaag. De Waal heeft Weski uitgebreid gesproken.

Verslaggever Bram de Waal in Radio EenVandaag

Taghi nog niet verhoord door recherche

Tot zijn eigen verbazing is Taghi nog niet een keer verhoord door de recherche. "Dat is zeer opmerkelijk", zegt advocaat Inez Weski. "Dan ben je zo lang op zoek naar iemand. En dan heb je hem te pakken en dan stel je hem nog geen vraag. Ik kan wel zeggen dat mijn cliënt daar zelf ook verbaasd over is."

Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) laat weten niet te kunnen zeggen waarom Ridouan Taghi nog niet is verhoord. "Wij geven nu geen enkel commentaar. Op de zitting eind februari zal de officier van justitie een stand van zaken geven van het onderzoek."

Het hele interview van Bram de Waal met Inez Weski zie je hier.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie