Binnenland

Spelen vandaag: zorgt Dex Elmont voor een tweede medaille?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelen vandaag: zorgt Dex Elmont voor een tweede medaille?

Het is alweer de derde dag van de Olympische Spelen in Rio. Vandaag moet TeamNL weer hard aan de bak. Onder meer beachvolleybal, roeien, volleybal, judo, zwemmen, handbal en hockey staan op het programma. Zal Dex Elmont nog één keer kunnen vlammen?

Om 13.00 uur begint de olympische warming up met presentator Wilfried de Jong. Judoka Marjo van Unen schuift een uur lang aan.

De Nederlandse volleybalvrouwen nemen het om 19.50 uur, Nederlandse tijd, op tegen de Verenigde Staten. Er is ook handbal: Argentinië - Nederland (v) en hockey Nederland - Zuid-Korea (v).

Judoka's Sanne Verhagen (-57 kilo) en Dex Elmont (-73 kilo) komen ook in actie. Gaat het ze lukken om een medaille in de wacht te slepen?

Naast de Olympische Spelen is op NPO Radio 1 Sportzomer ook weer de zomerserie 'Vergeten Sporten' te horen. In deze aflevering de aandacht voor duif schieten. Vroeger werd deze sport beoefend in de Spelen, maar inmiddels is deze sport geschrapt:

Met de app van NPO Radio 1 hoef je niets te missen van de verrichtingen van de Nederlandse atleten! De app is er voor Android en iOS.

Ster advertentie
Ster advertentie