Naar homepage
Binnenland

NPO Radio 1 en het EU-referendum: twee uur live vanuit Londen

foto: Pexels.comfoto: Pexels.com
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 en het EU-referendum: twee uur live vanuit Londen

Het is vandaag en morgen rust op het EK voetbal in Frankrijk, maar het nieuws gaat door en daarom vandaag en morgen op NPO Radio 1 alles over het EU-referendum in Groot-Brittannië. Stappen de Britten uit de Europese Unie of blijven ze erin?

In de ochtend, tussen 12.00 en 14.00 uur en vanmiddag zendt NPO Radio 1 live uit vanuit een pub in Londen. Chris Kijne presenteert. Gasten zijn Nederlanders die in Londen wonen en werken, onder wie Joris Luijendijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zie ook: Live uit Londen: het brexit-referendum

Lia van Bekhoven schuift iets na 10 uur aan in de pub. Zij zet het referendum in historische context. Politiek commentator Kees Boonman is een liefhebber van Groot-Britannie. Hij is al de hele week in Londen en deelt zijn observaties. Hij houdt al de hele week een dagboek bij voor NPO Radio 1: het brexitblog.

Zie ook: Brexitblog: zelfs de Queen vraagt zich af of er een reden is in de EU te blijven

Vanavond op NPO Radio 1 aandacht voor de vraag: wat zijn de gevolgen van een brexit voor sporttransfers en -toernooien? En twee ondernemers die zaken doen met Engeland.

In Met het oog op morgen een terugblik op de stemdag en een vooruitblik op de uitslag.

De uitslag van het EU-referendum wordt vannacht of morgenochtend verwacht. Uiteraard melden we de uitslag van het referendum op NPO Radio 1 zodra die bekend is.

Cabaretier Pieter Derks gaf gisteren op NPO Radio 1 al zijn mening:

Ster advertentie
Ster advertentie