Binnenland

Podcast De Dag #88: Zo kwam een geheime GroenLinks-relatie op straat te liggen
NOS

foto: ANP/NOSfoto: ANP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag #88: Zo kwam een geheime GroenLinks-relatie op straat te liggen

"Het was duidelijk dat ze een relatie hadden." Journalist Elodie Verweij van EenVandaag zag GroenLinks-voorzitter Marjolein Meijer en Tweede Kamerlid Rik Grashoff op straat lopen. Ze gedroegen zich als een stelletje.

Verweij sloeg geen acht op haar observatie, tot haar in de Tweede Kamer hetzelfde opviel: Meijer en Grashoff waren weer samen. Tegen de rest van de partij bleken de twee gelogen te hebben over hun relatie. Daarom stappen ze nu op. In De Dag vertelt Verweij hoe dit verhaal zich heeft ontwikkeld en voor welke vraagstukken ze kwam te staan.

Verder bekijken we met gezinsmanager Anne van der Meyden hoe moeilijk het is om een kind terug uit het buitenland te halen. Er zijn namelijk meer meldingen van jongeren die met hun ouders op vakantie gaan naar het land van herkomst en die niet meer terugkomen. En we leggen ons oor in China, waar Amerikaanse ambassademedewerkers klagen over een raar geluid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie