Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Arnon Grunberg, Paul de Leeuw en eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Arnon Grunberg, Paul de Leeuw en eredivisie

De blik is dit weekend voor een groot deel gericht op komende dinsdag, als de Amerikanen naar de stembus gaan. Wordt het Hillary of Donald? Op NPO Radio 1 natuurlijk dit weekend aandacht voor die verkiezingen maar er is nog meer. Een kleine selectie.

Na het Na het Radio 1 Journaal en de Nieuwsshow is er zoals altijd op zaterdag De Taalstaat met Frits Spits. Arnon Grunberg is te gast om te vertellen over zijn brieven in de periode 1988 - 1994, die hij bundelde in het deze week verschenen Aan nederlagen geen gebrek : brieven en documenten 1988 – 1994.

Verder onderzoekt René Appel het TNA van Herman Brood en komt Paul de Leeuw vertellen over zijn nieuwe album 'Land van mij'.

Een voorproefje van 'Land van mij':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In Kamerbreed zijn vanaf 13.00 uur D66-Kamerlid Kees Verhoeven, Europarlementariër Hans van Baalen en PvdA-ideoloog René Cuperus van de Wiardi Beckman Stichting te gast. Kees Boonman praat met hen over de omgang met referenda, in Nederland en Groot-Brittannië, de teloorgang van de democratie in Turkije en natuurlijk de Amerikaanse verkiezingen.

Vanaf 14.00 uur is er Argos, waarin mr. Pieter van Vollenhoven, 'de Prins van Veiligheid', pleit voor onafhankelijke inspecties door toezichthouders.

Luister naar de promo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na Argos is er WNL op Zaterdag met daarin de vraag: wat zijn de gevolgen op gebied van veiligheid en economie met Clinton of Trump? Te gast zijn onder meer Max Westerman, Rob de Wijk en Philip Marey. Harry Piekema vertelt over zijn nieuwe theatertour en Jeroen Recourt en Klaas Wilting debatteren over een verplichte DNA-databank.

Eredivisie

Langs de Lijn is er vanaf 18.00 uur met live verslag van de vier wedstrijden in de eredivisie:

18.30 uur
ADO Den Haag - Willem II (verslag van Ragnar Niemeijer)
19.45 uur
PSV - FC Twente (verslag van Arman Avsaroglu)
NEC - FC Groningen (verslag van Jan Vincent van Zuiden)
20.45 uur
PEC Zwolle - Vitesse (verslag van Andy Houtkamp)

Na Met het Oog op Morgen is er vanaf middernacht De Overnachting, dit keer met Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum De Balie in Amsterdam.

Terugluistertip: vannacht was Bart Ongering te gast bij Nooit Meer Slapen. Hij schrijft als 'Meester Bart' tweewekelijks columns in 'Trouw' en blogt over zijn ervaringen in de klas. Luister hier het gesprek terug.

Ook leuk: Roelof van de redactie die in De Nieuws BV een ode brengt aan First Lady Michelle Obama.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie