Binnenland

Tangarine over hun verstoorde tweelingbroeder-band

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tangarine over hun verstoorde tweelingbroeder-band

Zangers Arnout en Sander Brinks, die optreden als Tangarine, hebben een nieuw album dat gaat over hun verstoorde tweelingbroeder-band.

Geen zin om te lezen? Kijk het gesprek hier terug:

"Ja, zo kun je dat wel zeggen", zegt Arnout. De heren vertellen in Met Het Oog op Morgen over de ingewikkelde tijd die ze achter de rug hebben: Sander werd vader, Arnout ging scheiden. En dat was lastig voor de tweelingbroers, die nieuwe liedjes wilden schrijven samen. "Hoe kunnen we nou een plaat maken als we in twee verschillende werelden leven?"

De broers hebben dus even overwogen om allebei een eigen plaat te maken. Maar ze hadden geen zin om dan als elkaars concurrent gezien te worden.

Dat hun leven nu zo verschilt, voelt vreemd, vertellen de broers: "Voorheen liepen we altijd redelijk gelijk op", vertelt Arnout. "We zijn ook tegelijk getrouwd", vult Sander aan.

"Als tweeling zijnde is dat heel raar. Je bent niet gewend dat er eentje in de shit zit", verzucht Arnout. De zangers vertellen over hun sterke band. Bij het schrijven van de teksten hadden ze voorheen weinig uitleg nodig. Nu bespraken ze uitgebreid de gevoelens die achter de tekst zitten. "Ik wil hem snappen", zegt Sander.

En die verstoring en vernieuwing is ook terug te horen in de muziek volgens de muzikanten. Benieuwd hoe het klinkt? Het album Because of You is vanaf 31 augustus te koop.

Tangarine speelde ook de eindtune van Met Het Oog op Morgen, Gute Nacht Freunde:

Ster advertentie
Ster advertentie