Binnenland

Tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd vanwege de mist

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd vanwege de mist

[NOS] De dichte mist heeft grote gevolgen voor passagiers op de Nederlandse vliegvelden. Vliegtuigen kunnen maar mondjesmaat landen en opstijgen.

Op Schiphol heeft KLM al 58 vluchten geannuleerd, "29 heen en 29 terug", aldus een woordvoerder. FlyBe vliegt helemaal niet van en naar het Amsterdamse vliegveld. Luchtverkeersleiding Nederland (LVLN) op Schiphol laat weten dat de situatie de laatste uren iets verbetert.

"Vanochtend was het zicht echt heel slecht. Het is nu iets minder mistig, maar er is nog steeds sprake van bijzondere zichtomstandigheden", aldus een woordvoerder van LVLN op NH Nieuws. Hij gaat ervan uit dat het vliegverkeer pas vanavond weer normaal wordt.

Bussen

Ook Eindhoven Airport kampt met problemen. Daar zijn sinds gisteravond al zo veel mensen gestrand dat nu bussen worden ingezet om ze over te brengen naar andere luchthavens. Exacte cijfers ontbreken. Omroep Brabant meldt dat vanochtend vijf vluchten vanaf Eindhoven Airport zijn geannuleerd en tien langdurig vertraagd.

Reiziger Jorrin Hulst: "Ik zou gisteren om 22:00 uur naar Londen zijn gevlogen. Dat is niet gelukt en daarom is iedereen naar het Van Der Valk Hotel gebracht. Om 05:30 uur werden we weer opgehaald, aangezien onze vlucht zou vertrekken om 08:30 uur. Nu staan we al uren te wachten tot we eindelijk kunnen vertrekken."

1Limburg meldt dat op Maastricht-Aachen Airport de vertragingen oplopen tot vier uur. Rotterdam-The Hague Airport en Groningen-Eelde Airport melden geen problemen.

Ster advertentie
Ster advertentie