Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: Het Lagerhuis - Archieffoto ANPfoto: Het Lagerhuis - Archieffoto ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Lagerhuis
Het Lagerhuis is terug van weggeweest. Het discussieprogramma wordt deze week nieuw leven ingeblazen in De Nieuws BV. Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur is er een half uur lang een stevig debat onder leiding van onder anderen Felix Meurders en Francisco van Jole. De debaters zijn onder meer:
Dirk Bruins (1975, eigenaar van een melkveebedrijf, uit Dwingeloo), Corina Duijndam (1983, onderzoeker aan de Haagse Hogeschool, uit Amsterdam), Tanya Hoogwerf (1975, raadslid voor Leefbaar Rotterdam, uit Rotterdam) en Tjerk Langman (1978, hoofdverpleegkundige in de ouderenzorg, uit Eindhoven).

Luister hier naar een voorproefje van de uitzending:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Felix Meurders - Foto: Rutger Geerling

Europa League
Het is weer een midweek vol Europees voetbal. Eerder deze week verloor PSV met 2-1 van Bayern München, vanavond mogen AZ, Ajax en Feyenoord de Nederlandse eer hooghouden. De drie wedstrijden zijn te volgen in Langs de Lijn En Omstreken, dat vanavond om 19.00 uur begint.

Het programma is als volgt:

19.00 uur
Maccabi Tel Aviv - AZ (verslag van Jeroen Elshoff)
Zorya Luhansk - Feyenoord (verslag van Andy Houtkamp)
21.05 uur
Ajax - Celta da Vigo (verslag van Arman Asvaroglu en Frank Wielaard)

De trek
Vanaf zondag is op televisie de serie De trek te zien, waarin journalist Bram Vermeulen door Afrika reist, op zoek naar de hoofdrolspelers die in het migratiedebat zelden aan het woord komen: mensensmokkelaars, drenkelingen en gedeporteerden. Vanaf middernacht in Nooit Meer Slapen een gesprek met Vermeulen.

Bekijk hier een vooruitblik op de tv-serie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En verder...

  • Balletdanseres Igone de Jongh vertelt vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal over de Avond van Balletmuziek. Zij is de presentator van die avond in Carré.
  • Deze maand verschijnt de Engelse vertaling van De Avonden, van Gerard Reve. Professor Nederlandse Taal en Literatuur Jane Fenoulhet laat haar licht erover schijnen in Nieuws en Co, vanaf 16.00 uur.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Ruim 30 jaar na de laatste "Bommel" van de hand van Marten Toonder komt Het Lastpak uit, een gloednieuw avontuur van Ollie B. Bommel en Tom Poes. Auteur Henk Hardeman vertelde op NPO Radio 1 over het ontstaan van dit boek. Toonders kleindochter Milou beoordeelde het Toondergehalte.

In 1974 werd EenVandaag-verslaggever Mischa Blok als Eun Hye Park geboren in Suwon in Zuid-Korea. Als driejarig meisje kwam ze naar Nederland. Haar adoptie in 1977 hoorde bij één van de eerste adoptiegolven uit Korea. Nu de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming met het advies komt om te stoppen met adopties uit het buitenland, schrijft Mischa een blog over haar zoektocht naar haar afkomst.

In Radio EenVandaag sprak Art Rooijakkers met Mischa Blok en haar Nederlandse moeder Elly Blok-Noordhoek

Ster advertentie
Ster advertentie