Binnenland

Trump Jr.: ik had dit nu anders gedaan, maar aantijgingen zijn belachelijk

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Trump Jr.: ik had dit nu anders gedaan, maar aantijgingen zijn belachelijk

[NOS] Trump Jr. heeft zijn ontmoeting met een Russische advocate waarin hem belastende informatie over Hillary Clinton was toegezegd verdedigd. Beschuldigingen van samenspanning met de Russische regering noemt hij belachelijk. Wel zou hij nu, achteraf bezien, anders hebben gehandeld.

Donald Trump Jr: 'Ik had anders moeten handelen'

De oudste zoon van de president reageerde bij de Amerikaanse zender Fox News op de berichtgeving daarover, die in gang werd gezet door The New York Times. Hoe hij anders had willen handelen, heeft hij niet toegelicht.

The New York Times onthulde dat de zoon van Trump in een mail van een bevriende bemiddelaar te horen had gekregen dat de Russische regering zich inspande om de campagne van zijn vader te helpen en dat hij belastende informatie over Clinton kon krijgen.

Trump jr. had via de bemiddelaar, de Britse publicist Rob Goldstone, te horen gekregen dat de informatie afkomstig was van de hoogste aanklager in Rusland, die nauwe banden heeft met het Kremlin.

"Dit was voor alle Rusland-manie, voordat de pers het hier over had", zegt Trump Jr. Hij noemt zijn gesprek met de advocate "oppositie-onderzoek" naar Clinton. "Misschien was dit wel het concrete bewijs voor alle verhalen die ik al jaren hoorde." Hij zegt dat hem al snel duidelijk werd dat het gesprek niets zou opleveren.

Niets aan te doen

Gisteren publiceerde Trump Jr. op Twitter een reeks e-mails waaruit blijkt dat hij ervan op de hoogte was dat de informatie afkomstig was van de Russische regering. De publicatie leek een vlucht naar voren omdat The New York Times ook van plan was de mails te publiceren. Trump jr.: "Ik kan niets veranderen aan wat iemand mij stuurt. Ik heb het bericht gelezen en heb gereageerd."

Volgens Trump Jr. wist zijn vader niet van de ontmoeting met de Russische advocaat af. "Het stelde zo weinig voor, er was niets te vertellen." Naar eigen zeggen zou hij zich het gesprek zelf niet eens meer hebben herinnerd als het niet opnieuw was opgerakeld.

Het interview werd gedaan door Fox News-presentator Sean Hannity, die geldt als een trouwe bondgenoot van Trump. De president kondigde op Twitter het interview met zijn zoon aan. Hij noemde hem "een goed mens die van zijn land houdt".

Ster advertentie
Ster advertentie