Binnenland
NOS

Zoetermeer sluit brug over A12 vanwege instortingsgevaar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zoetermeer sluit brug over A12 vanwege instortingsgevaar

Een voetgangersbrug over de A12 in Zoetermeer is per direct afgesloten. De brug uit de jaren 90 vertoonde steeds meer scheuren. De wethouder van Zoetermeer, Marijke van der Meer, heeft een onderzoek ingesteld. Bij dat onderzoek hebben experts rekenfouten ontdekt. De brug blijkt te zwaar voor de onderliggende constructie. “We weten alleen niet hoe acuut het gevaar is” legt Van der Meer uit in het NOS Radio 1 Journaal.

Rijkswaterstaat gaat dat nu beoordelen en bekijkt welke maatregelen getroffen moeten worden. Van Der Meer verwacht die uitslag binnen een week. Dan moet duidelijk worden of de brug gestut wordt en of het nog veilig is om verkeer eronderdoor te laten rijden. In het uiterste geval wordt het verkeer op de A12 onder de brug stilgelegd.

Busjes

"Onder de brug rijden auto’s en treinen. Als je onvoorbereid de A12 afsluit moet dat verkeer uitwijken, en dat kan elders voor onveilige situaties zorgen", licht Van der Meer toe. "Ook moet dan gekeken worden hoe de hulpdiensten overal moeten komen."

Tot er meer duidelijk is, blijft de brug gesloten. De trein en randstadrail stoppen ook niet meer op het station waar de brug overheen loopt. Er worden nu busjes ingezet om mensen naar de overkant te brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie