Binnenland

Podcast De Dag: Hoe DENK het plan voor nep-PVV-campagne moést bekennen

foto: ANP / NOSfoto: ANP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe DENK het plan voor nep-PVV-campagne moést bekennen

Een foto van Wilders en de tekst 'na 15 maart gaan we Nederland zuiveren'. Met die nepbanner overwoog de politieke partij DENK vorig jaar campagne te voeren onder de vlag van de PVV, om daarmee die partij in een kwaad daglicht te kunnen zetten.

Het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV (BNNVARA) kwam het plan op het spoor. In podcast De Dag vertelt journalist Hans van Waas hoe hij en zijn collega's Peter Kee en David van der Wilde door DENK werden tegengewerkt in hun zoektocht naar de waarheid. "Het is zorgelijk hoe er met journalisten wordt omgegaan."

Verder in De Dag

Deze week zwol de kritiek aan tegen het immigratiebeleid van president Trump, vanwege het scheiden van kinderen van hun ouders wanneer zij illegaal de grens oversteken. De foto van een huilend 2-jarig meisje voedde die verontwaardiging en ging viral.

Met fotograaf Marcel Molle, tevens voorzitter van de Zilveren Camera, bespreken we hoe één beeld meer kan zeggen dan duizend woorden, waarom de ene foto wel impact heeft en de ander niet én hoe je als fotograaf omgaat met schrijnende situaties. "Met tranen in je ogen kun je niet werken."

De podcast is te beluisteren via je favoriete podcastapp en via Soundcloud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie