Binnenland
KRO-NCRV

AEK-Ajax: 'We waren aan de Griekse goden overgeleverd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. AEK-Ajax: 'We waren aan de Griekse goden overgeleverd'

Met gereedschapskisten en bijlen trokken de hooligans van AEK Athene naar het stadion. Hoofdredacteur van Het Parool en Ajax-supporter, Ronald Ockhuysen was afgelopen dinsdag ooggetuige van de ongeregeldheden voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd.

Video niet beschikbaar

Inmiddels heeft AEK Athene in een verklaring de volledige verantwoording genomen voor de supportersrellen, maar wat Ockhuysen vooral bijblijft is de passieve houding van de ordedienst in Athene, zegt hij in Spraakmakers. ''De AEK-supporters hakten met koevoeten en bijlen op de deur in om in het Ajaxvak te komen."
Quote

De AEK-supporters hakten met koevoeten en bijlen op de deur

Pact met de ME

Dit gebeurde onder toeziend oog van de ME daar, zegt Ockhuysen. Hij zag vanaf zijn plek bovenin het stadion de leider van de hooligans zelfs overleggen met de ME. ''Dan kom je tot de conclusie dat de hooligans in Athene zoveel macht hebben dat ze een pact hebben gesloten met de ME.”

Het is terecht dat AEK Athene zich verontschuldigt voor de gang van zaken dinsdag, zegt Ockhuysen. ''Ajaxsupporters zijn ook geen brave jongens, maar ze zaten in de val en werden bekogeld met vuurwerk.'' Ockhuysen vindt het schrijnend dat je niet wordt beschermd door de ordediensten. ''Dan ben je aan de (Griekse) goden overgeleverd.''

Ster advertentie
Ster advertentie