Binnenland

Coolsingel onrustig na nederlaag Feyenoord

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Coolsingel onrustig na nederlaag Feyenoord

[NOS] In de Rotterdamse binnenstad heeft de ontgoocheling over het mislopen van het kampioensfeest plaatsgemaakt voor woede, frustratie en agressie tegen de politie.

Na afloop van de nederlaag tegen Excelsior botvierden supporters hun woede op de politie, door de agenten met bierblikken, vuurwerk, hekken en terrasstoelen te bekogelen.

Op de Coolsingel, het Schouwburgplein, het Hofplein en het Stadhuisplein kwam de mobiele eenheid in actie om relschoppers te verspreiden. Daarbij werd ook een waterkanon ingezet. De politie pakte op de Coolsingel vier mensen op en sloot een deel van de straat af voor publiek. Hoeveel mensen elders zijn aangehouden, maakt de politie pas vanavond of morgen bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vuurwerkgeknal

Ruim voor het laatste fluitsignaal zochten Feyenoordfans massaal de uitgang op. Mensen op het Stadhuisplein en de Binnenrotte toonden zich eveneens ontzet over het verloop van de wedstrijd; op de Binnenrotte waren vuurwerkknallen te horen toen Excelsior scoorde.

Als Feyenoord vanmiddag had gewonnen, zou de kampioensschaal rond 18.00 uur in de Kuip worden overhandigd aan de ploeg. Nu moeten de Rotterdammers ten minste een week wachten voordat die gelegenheid zich weer voordoet: Feyenoord speelt volgende week thuis tegen Heracles.

Ster advertentie
Ster advertentie