Binnenland

Leonne Stentler: 'Het wordt een taaie wedstrijd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Leonne Stentler: 'Het wordt een taaie wedstrijd'

De Tour de France is afgelopen, maar het EK voetbal voor vrouwen is in volle gang. Het wordt een spannende wedstrijd vanavond! De Oranje-vrouwen kunnen - eigenlijk moeten - zich vandaag plaatsen voor de kwartfinales. De wedstrijd is live te volgen op NPO Radio 1.

Nederland speelt om 20.45 uur in Tilburg het laatste groepsduel tegen België. Alleen als Oranje dat duel verliest en Denemarken op hetzelfde moment te sterk is voor Noorwegen, bestaat er een kans dat de ploeg van Sarina Wiegman niet doorgaat naar de kwartfinales.

Bekijk hier alle mogelijke scenario's voor Oranje.

Maar met al twee winstpartijen achter de rug, heeft Nederland een hele goede kans om door te gaan. "België gaat er natuurlijk ook volledig voor en dat maakt het spannend", zegt Leonne Stentler, voormalig Oranje Leeuwin. "De Belgen zijn tegen Noorwegen verrassend goed geweest. Zij zitten ook in een aardige flow. Het gaat niet makkelijk worden."

'Scoren blijft een probleem'

Bij de Nederlandse spits Vivianne Miedema wil het tijdens dit EK nog niet echt lukken. "Hopelijk gaat dat vanavond iets makkelijker, want scoren blijft een probleem. Gelukkig zijn er ook andere spelers die kunnen scoren. Nederland heeft wel een hele sterke verdediging en een goede keeper, waardoor de wedstrijd tegen Denemarken toch gewonnen werd", besluit Stentler.

Luister naar het hele gesprek met voormalige Oranje-speelster Leonne Stentler in De Ochtend:

Video niet beschikbaar

De basis

Vanavond staat linksbuiten Lieke Martens waarschijnlijk niet op het veld. Zij heeft een blessure opgelopen na een forse tackle van de Deense Sanne Troelsgaard. Verder lijkt het erop dat Mandy van den Berg niet in de basis staat. De aanvoerder is er tot twee keer toe uitgehaald en daar is Stephanie van der Gragt voor in de plaats gekomen. Grote kans dus dat dat vanavond vanaf het begin is.

'Taai'

Leonne Stentler verwacht dat het een taaie wedstrijd gaat worden dat in een gelijkspel eindigt. "Dat is in ieder geval voldoende om door te gaan." Wat denk jij? Doe mee aan de voorspel & win-actie en maak kans op een DAB+ Radio.

Voorspel hier de winnaar van de wedstrijd België - Nederland

Volg België - Nederland live op NPO Radio 1

Commentator Andy Houtkamp doet vanaf 20.45 uur live verslag van de wedstrijd in Langs de Lijn En Omstreken.

Ster advertentie
Ster advertentie