Binnenland

Indrukwekkende uitvaart lid motorclub

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Indrukwekkende uitvaart lid motorclub

Het was een grote drukte dinsdagmiddag in Tilburg. Zo’n 250 leden van motorclub Satudarah bewezen hun laatste eer aan een overleden lid van de motorclub.

Een grote zwarte koets met vier zwarte paarden, bij aankomst bij het crematorium een erehaag van leden van motorclub Satudarah en nog meer leden die de stoet begeleiden op de motor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerder gehoord

Waar hebben we dat eerder gehoord? Terug in de tijd naar het jaar 2000. De begrafenis van Sam Klepper, lid van de Hells Angels, zorgde voor veel ophef in Nederland.

Honderden auto’s en motoren trokken op 17 oktober 2000 door het centrum van Amsterdam. De politie leiden die tocht in goede banen. Een regelrechte provocatie richting de politie noemde criticasters het hele tafereel. De klokken van de Westertoren luiden minuten langen en er werd vuurwerk afgestoken voor het hoofdbureau van de politie.

Sam Klepper was namelijk niet zomaar een lid van de Hells Angels, maar hij werd gezien als een kopstuk in de Amsterdamse onderwereld.

In Radio EenVandaag is oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting te gast. Hij praat over de dilemma’s die de politie toen had en de kritiek die achteraf massaal klonk op zijn werkgever.

Ster advertentie
Ster advertentie