Binnenland
KRO-NCRV

Oranje-international organiseert kerstdiner: 'Bij ons is het normaal om iets voor de ander te doen'

foto: Maarten Bleumersfoto: Maarten Bleumers
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje-international organiseert kerstdiner: 'Bij ons is het normaal om iets voor de ander te doen'

Honderden reacties uit heel Nederland kreeg Oranje-international Mandy van den Berg op haar oproepje op Instagram. Op zestien november schreef ze: "Kent u iemand in de omgeving Westland die met kerst eenzaam is en graag bij ons thuis zou willen aanschuiven?" Het bericht werd duizenden keren gedeeld en inmiddels is de tafel gedekt in huize Van den Berg.


Van den Berg en haar ouders spelen al jaren met de gedachte om mensen die het wat minder hebben uit te nodigen voor een kerstdiner. ''Ieder jaar zijn we te laat met organiseren, maar dit jaar besloten we het gewoon te gaan doen." Van den Berg is overdonderd door de aandacht die er is voor haar initiatief. "Ik had niet gedacht dat het zoveel opgepikt zou worden."
Mandy van den Berg in haar ouderlijk huis in Westland.

Voor de familie Van den Berg is het vanzelfsprekend om iets voor de ander te doen, vertelt ze. "Ik ben een groot voorstander van vrijwilligerswerk. Dat heb ik van mijn ouders geleerd en zij hebben dit zelf weer van thuis meegekregen." Vrijwilligerswerk kan volgens Van den Berg op veel manieren. "Bijvoorbeeld voor de voetbalvereniging of dat je een blokje om gaat met de buurman."

Omdat dit met de paplepel is ingegoten, is het ook niet verwonderlijk dat vader Hans de actie van zijn dochter volledig steunt. ''Ieder jaar na kerst hebben we zoveel eten over en zeggen we tegen elkaar: 'Er had makkelijk iemand mee kunnen eten'. Waarom doen we dat niet eens?"

Dit jaar is het zover en vader Van den Berg is ook verrast door de vele reacties. "Het bericht is door zoveel media, kranten, Twitter en Facebook opgepakt." Het bericht van zijn dochter heeft zelfs eenzame mensen in Limburg bereikt. "Het is zo groot geworden! We weten niet of en hoe we dit volgend jaar gaan aanpakken, maar dit jaar hebben we alleen mensen uit het Westland uitgenodigd. Daar hebben we het voor opgezet.''

Ster advertentie
Ster advertentie