Binnenland
BNNVARA

Op pad voor de mooiste vogelgeluiden voor het Nationale Vogelconcert

foto: Vroege Vogels - keesvennekerfoto: Vroege Vogels - keesvenneker
  1. Nieuwschevron right
  2. Op pad voor de mooiste vogelgeluiden voor het Nationale Vogelconcert

In alle vroegte gaan de verslaggevers van Vroege Vogels elk jaar begin mei op pad om de mooiste vogelgeluiden te verzamelen voor het Nationale Vogelconcert. Elk jaar bezoek een ander gebied zodat er een breed scala aan geluiden wordt verzameld.



Nationale Vogelconcert 2022

De Grebbeberg

Samen met Nika van den Meiracker, ecoloog bij Staatsbosbeheer ging verslaggever Jeannette Parramore in alle vroegte op pad op de Grebbeberg bij Rhenen, grenzend aan natuurgebied De Blauwe Kamer. Ze hoorden achtereenvolgens roodborst en zanglijster, merel en vink en koekoek en fluiter.

foto: Vroege Vogels

Vroege Vogels - Gerritkie

Kennemerduinen

Verslaggever Rob Buiter bezoekt samen met vogelgids Lars Buckx de duinen vlakbij Haarlem. Daar start de nachtegaal al ruim voor zonsopgang met zingen en horen ze geoorde futen in een duinmeertje.

foto: Vroege Vogels

Vroege Vogels

De Groene Jonker

De Groene Jonker vlakbij de Nieuwkoopse Plassen is geen groot gebied maar de variatie is er enorm. Samen met vogelgids Jesse Zwart trekt verslaggever Merlijn Schneiders het moerasgebied in waar zij tussen het riet blauwborsten, rietzangers, rietgorzen en snorren horen.

foto: Vroege Vogels

Vroege Vogels - marcelbroek

Vliegbasis Soesterberg

Een landingsbaan vol met natuurschoon. Verslaggever Pleun Aarts en vogelonderzoeker Bram Ubels hebben heel veel geluk, meteen als ze aankomen horen ze m: de nachtzwaluw. Een prachtige ratel. Maar ook de boomleeuwerik en veldleeuwerik laten van zich horen.

foto: Vroege Vogels

Vroege Vogels

Amersfoort

Ook de stad heeft haar mooie vogelgeluiden. Henny Radstaak gaat samen met vogelaar Marlon de Haan Amersfoort Zuid in voor de vogels dicht bij huis. Maar wat klinkt die merel toch mooi en de roodborst, ook een genot. En dan als kers op de taart een zwartkop. Zo mooi kan de stad klinken!

foto: Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie