Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Nederland voetbalt tegen Duitsland

foto: Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart tijdens een oefenwedstrijd tegen Duitsland in 2012foto: Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart tijdens een oefenwedstrijd tegen Duitsland in 2012
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Nederland voetbalt tegen Duitsland

Een spannende wedstrijd in de Nations League: Nederland neemt het op tegen Duitsland! Argos duikt diep in cold case, en de risicomijdende Nederlander in dr Kelder en Co.

Argos duikt diep in cold case

Vijftien jaar geleden wordt de 36-jarige tennisleraar Patrick uit Heerlen vermoord. Maar tot op de dag van vandaag is daar niemand voor veroordeeld. Het politieonderzoek ligt al jaren stil. Argos duikt dieper in deze cold case. In deel 3 van deze serie aandacht voor de ex van Patrick, José. Weet zij meer over de moord? Het blijkt moeilijker dan gedacht om haar te vinden. Vanaf 14.00 uur in Argos.

De risicomijdende Nederlander

We zien overal risico’s en richten ons leven daar ook op in. Buitenspelen in de grote stad? Te gevaarlijk. We mogen niet meer drinken en niet meer roken, eten alleen nog maar superfood en zijn zelf verantwoordelijk voor ons succes. En wie faalt heeft dat aan zichzelf te danken. Professor Peter Achterberg plaatst onze risicomijdende en individualistische maatschappij in een cultuursociologisch perspectief. Hij is vanaf 13.00 uur te gast in dr Kelder en Co.

De Europese klassieker op NPO Radio 1: Nederland tegen Duitsland

Oranje neemt het vanavond op tegen Duitsland. Het Nederlands elftal is gebrand op een overwinning. Niet alleen voor de punten, maar óók voor het prestige. De wedstrijd is om 20.45 uur live te beluisteren op NPO Radio 1 in NOS Langs de Lijn.

Ronald Koeman (ANP)

Tijdens het duel met Duitsland wordt er afscheid genomen van voormalig internationals Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt. Beide spelers speelden meer dan 100 interlands. Zij krijgen de kans om afscheid te nemen van het publiek en andersom.

En verder...

  • Hoe kun je als gewone burger je steentje bijdragen aan, bijvoorbeeld, Europolonderzoeken naar kinderporno? In Argos een uitgebreid gesprek met Arnout de Vries, TNO-deskundige op het gebied van internetcriminaliteit.
  • Radar bespreekt asbest in een net gekochte woning. Een koper trof bij het klussen asbestplaten tussen de vloeren aan. Is dat gevaarlijk? Verder: hoe krijg je een stralende huid en waarom mag je boxershorts niet ruilen? Luister vanaf 15.00 uur Radar.
  • Zijn al die doemscenario’s rondom de Brexit hoog onderhandelingsspel? Dreigt er straks werkelijk een armageddon in de handelsbetrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa? Professor Linda Senden geeft inzicht in deze onderhandelingen, vanaf 13.00 uur in dr Kelder en Co.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie