Binnenland
NOSNTR

Ridouan Taghi in Dubai gearresteerd

foto: POLITIEfoto: POLITIE
  1. Nieuwschevron right
  2. Ridouan Taghi in Dubai gearresteerd

Crimineel Ridouan Taghi is aangehouden in Dubai. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Mattijs van de Wiel over de aanhouding

De 41-jarige Taghi is de meest gezochte crimineel van Nederland. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties en werd door de politie in Dubai opgepakt in een woning.

Volgens de Nederlandse politie is de aanhouding te danken aan "intensieve samenwerking" met de politie in Dubai. Het Landelijk Parket heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Het Openbaar Ministerie zegt dat de uitleveringsprocedure vermoedelijk enige tijd in beslag neemt. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Dubai.

Persconferentie over aanhouding Taghi op NPO Radio 1

Om 18.15 uur geven politie en justitie een persconferentie over de aanhouding van Ridouan Taghi. Deze is live te volgen op NPO Radio 1.

'Goed geoliede moordorganisatie'

Voor informatie die zou leiden tot de aanhouding van de crimineel werd vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd. Het Openbaar Ministerie typeerde de criminele groep van Taghi en zijn kompaan Said Razzouki als "een goed geoliede moordorganisatie".

Taghi is hoofdverdachte in het zogenoemde Marengo-proces, waarin vijf moorden en meerdere liquidatiepogingen worden behandeld. Kroongetuige in het liquidatieproces is Nabil B., die bij de politie belastende verklaringen aflegde over Taghi en zijn organisatie.

Moord op broer kroongetuige

Een week nadat bekend was geworden dat B. die verklaringen had afgelegd, werd zijn broer, die nergens iets mee te maken had, doodgeschoten in Amsterdam. Vandaag werd de dader in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel.

In september werd de advocaat Derk Wiersum, een van de twee advocaten van B., doodgeschoten bij zijn huis in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Een neef van Taghi werd aangehouden voor betrokkenheid bij die moord. Vorige week werd duidelijk dat B. nog geen nieuwe advocaat heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie