Binnenland

Laatste gewonde uit ingestort pand Den Haag bevrijd

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Laatste gewonde uit ingestort pand Den Haag bevrijd

Hulpverleners in Den Haag hebben de laatste persoon uit het pand gehaald dat gistermiddag instortte na een explosie. Volgens de brandweer is de man aanspreekbaar. Hij is gewond, maar hoe de man er verder aan toe is is niet bekend.

Speurhonden hebben afgelopen nacht in het pand gezocht of er meer mensen onder het puin liggen, maar dat was niet het geval. Een kraan verwijderde losse gevel- en constructiedelen om verdere instorting te voorkomen.

Een eerste poging de man te redden mislukte eerder gisteravond. Door de explosie was het pand instabiel geworden. Daardoor moesten de reddingswerkers extreem voorzichtig te werk gaan. Bij de tweede poging werd een graafmachine gebruikt, waarmee het puin werd weggehaald. Agenten bewaakten vannacht de getroffen woningen. Panden met glasschade werden afgedicht of gerepareerd.

Naast de man die nog onder puin lag, raakten negen mensen gewond bij de ontploffing in het woonblok aan de Jan van der Heijdenstraat, in de wijk Laakkwartier. Daarvan zijn er zeven naar ziekenhuizen gebracht.

Onderzoek

Vandaag doet de brandweer verder onderzoek naar de directe oorzaak van de explosie. Bewoners zeggen een gaslucht te hebben geroken, maar daar zijn geen officiële meldingen van binnengekomen bij de brandweer.

Een deel van de geëvacueerde bewoners uit het complex in Den Haag mag weer naar huis, maar zeker niet iedereen. Sommige woningen zijn daarvoor te beschadigd.

Ster advertentie
Ster advertentie