Binnenland

Vader omgekomen Sharleyne zoekt naar de waarheid

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vader omgekomen Sharleyne zoekt naar de waarheid

[AVROTROS] Sharleyne Remouchamps is acht jaar oud als ze in juni 2015 door een val uit een flatgebouw overlijdt. Haar moeder is die fatale nacht alleen met haar thuis en is al snel verdachte in de zaak.

Maar het openbaar ministerie trekt al na drie maanden de verdenking in. Vader Victor Remouchamps kan dit niet verkroppen. Hij eist volledige inzage van het strafdossier, maar tot zijn eigen verbazing krijgt hij dit niet. Ondertussen bepaalde het Gerechtshof dat de moeder van Sharleyne toch moet worden vervolgd voor moord of doodslag. Het stemt Victor hoopvol. “Ik hoop dat er eindelijk degelijk recherche-onderzoek gedaan gaat worden en dat het openbaar ministerie eindelijk eens alles uit de kast trekt. Dat hebben ze tot nu toe nog niet gedaan.”

Quote

Als de politie zegt dat je moet gaan zitten, dan weet je hoe laat het is

Victor Remouchamps, vader Sharleyne

Terug naar de fatale nacht in juni 2015. “Om half vier ’s nachts ging de bel”, vertelt Victor Remouchamps. “De politie stond voor de deur en ze vroegen of ik de vader van Sharleyne was. De politie zei dat ik maar beter even kon gaan zitten. Als de politie dat zegt, dan weet je hoe laat het is.” In eerste instantie denkt Victor dat de moeder van Sharleyne en Sharleyne samen van het balkon zijn gesprongen, maar al snel hoort hij dat de moeder verdachte is in de zaak. Toch wordt de zaak al heel snel geseponeerd. De moeder beroept zich op haar zwijgrecht. Volgens Victor laat het OM de zaak echt liggen. “Ze willen dat de zaak gewoon niet opengaat.” De ergernis wordt de laatste weken alleen maar groter. Via een WOB-verzoek probeert Victor Remouchamps inzage te krijgen in het strafdossier, maar dit dossier wordt bestempeld als staatsgeheim.

Quote

Ik laat mij niet zomaar afschepen

Victor Remouchamps, vader Sharleyne

Vader van overleden meisje geen inzage in dossier

Het OM erkent dat in de brief 'abusievelijk wordt gesproken over Stg-Geheim', wat verwijst naar staatsgeheim geheim. Ook geeft het OM toe dat 'geheel overbodig' wordt vermeld 'dat het journaal de status heeft van staatsgeheim'.

Ondertussen blijft Victor Remouchamps vechten. “Af en toe is het vermoeiend, maar het geeft hoop dat het Landelijk Parket nu met een frisse blik naar de zaak gaat kijken. Ik laat mij niet zomaar afschepen. Ik wil gewoon duidelijkheid. Waarom moffel je deze zaak weg? Wat zit hier achter?

Ster advertentie
Ster advertentie