Binnenland

Vier wedstrijden, Dijsselbloem, Segers en waar komen die vreemde straatnamen vandaan?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vier wedstrijden, Dijsselbloem, Segers en waar komen die vreemde straatnamen vandaan?

In de eredivisie is het een cruciaal weekend, ook voor clubs in het 'rechter rijtje'. Lukt het clubs als Excelsior of NEC om een sprongetje te maken? En houdt FC Utrecht de vierde plek vast? Verder: waarop gaan 52 bewoners van een seniorenflat in Nieuw-Vennep stemmen?

Straatnamen en kopdichten

René Dings is dol op geschiedenis, op taal en op zinloze feitjes. Deze drie dingen komen samen in de wereld van de straatnamen. En daar schreef hij een boek over 'Waarom straatnamen heten zoals ze heten'. In De Taalstaat (vanaf 11.00 uur) vertelt hij over sappige verhalen achter vreemde straatnamen, thema's en trends. Ook Ronald Snijders schuift aan bij presentator Frits Spit. Snijders schreef 'Kopdichten'; gedichten die hij baseerde op krantenkoppen.

Gert-Jan Segers en Jeroen Dijsselbloem

Vandaag is er opnieuw een verkiezingsuitzending van Kamerbreed. In de uitzending, rechtstreeks vanuit de centrale bibliotheek in Den Haag, worden lijsttrekker Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en PvdA-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem aan de tand gevoeld door presentator Kees Boonman. Beluister/ kijk de uitzending vanaf 13.00 uur!

Standplaats De Flat

In Argos wordt met 'Standplaats De Flat' een beeld geschetst van een een seniorenflat in Nieuw-Vennep waarin 52 ouderen wonen. Hoe goed hebben ze het? En gaan ze nog stemmen. En zo ja, waarop en waarom? Luister vanaf 14.00 uur naar de reportage.

Vier wedstrijden

De top van de eredivisie speelt op zondag, maar de strijd in het 'rechter rijtje' is bij net zo boeiend. ADO bungelt onderaan, maar één overwinning kan zo maar drie plaatsen schelen. Excelsior staat er net boven. De club die na de overwinning op stadsgenoot Sparta op 19 november er niet meer in geslaagd is een duel winnend af te sluiten. Het duel tegen Willem II is daarom cruciaal. FC Utrecht bezet plek 4 in de ranglijst van de eredivisie. Lukt het ze dit weekend om die plek vast te houden? Luister naar het verslag van de wedstrijden vanaf 19.00 uur bij NOS Langs de Lijn.

Behalve voetbal ook aandacht voor Wielrennen met de Omloop 't Nieuwsblad, motorsport en schaatsen: de WK Sprint in Calgary.

Dit is het programma in de eredivisie:

  • 18.30 uur: FC Groningen - FC Utrecht. Verslag: Richard van der Made
  • 19.45 uur: Excelsior - Willem II. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 19.45 uur: NEC - Sparta. Verslag: Nico Wantia
  • 20.45 uur: SC Heerenveen - Roda JC. Verslag: Ragnar Niemeijer


Veel luisterplezier en een mooie zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie