Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, EK Wielrennen en meer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, EK Wielrennen en meer

Veel sport vandaag: de tweede speelronde van de Eredivisie en het EK Wielrennen. Verder vertellen journalisten Kim van Keken en Dieuwertje Kuijpers uitgebreid over hun werk in Argos, en bereiden we je voor op het Groot Dictee der Nederlandse Taal in De Taalstaat. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Journalisten Kim van Keken en Dieuwertje Kuijpers in Argos

Dit duo heeft wederom bewezen dat onderzoeksjournalistiek werk verstrekkende gevolgen kan hebben. Kim van Keken en Dieuwertje Kuijpers slaan dikwijls de handen ineen om licht te werpen op schimmige zaken. Denk hierbij aan de VVD-senator Anne-Wil Duthler die uit de fractie werd gezet nadat deze journalisten in een artikel aantoonden dat zij niet zuiver handelde. Vanaf 14.00 uur vertellen zij in Argos over hun werk.

Gio Lippens bij het EK Wielrennen

Het EK Wielrennen is in volle gang in Alkmaar. Gio Lippens is ter plekke en doet verslag van de hoogtepunten. Vandaag op het programma: EK op de weg voor beloften mannen (tussen 09.00 uur en 13.00 uur) en EK op de weg voor elite vrouwen (tussen 13.00 uur en 17.00 uur).

Eredivisie in Langs de Lijn

Vanavond worden er drie wedstrijden gespeeld in de tweede speelronde van de Eredivisie. Van 19.00 uur tot 23.00 uur hoor je in Langs de Lijn verslag van de wedstrijden.

18.30 uur: FC Groningen - FC Twente | Verslag: Nico Wantia
19.45 uur: Ajax - FC Emmen | Verslag: Andy Houtkamp
20:45 uur: Willem II - Vitesse | Verslag: Arman Avsaroglu

Verder vandaag...

  • In De Taalstaat spreekt Hoogleraar Els Stronks over de Olympiade voor het van Nederlands, bereiden we je voor op het Groot Dictee der Nederlandse Taal in de Zomerschool, en RenĂ© Appel bespreekt de TNA van prinses Irene.
  • Radar heeft het over jouw concentratie. Hoe blijf je gefocust op hetgeen dat je doet? Verder: Budget Energie wil het contract met een vrouw met een beperking niet ontbinden en hoe declareer je medische kosten in het buitenland? Luister vanaf 15.00 uur naar Radar.
  • Tussen 16.00 uur en 18.00 uur in WNL op Zaterdag: Dick van der Wateren schreef een boek over jongens in het onderwijs. waarom blijven jongens vaker zitten? Verder: Huisarts Peter de Groof over de discussies rondom het basispakket in de zorg, Ilja Gort over het succes van Nederlandse wijnen, en Paul van de Laar van het Rotterdams Museum over de tentoonstelling over amateurfilms uit de oorlog.
Ster advertentie
Ster advertentie