Binnenland

Joost Vullings nieuwe politieke commentator EenVandaag

foto: Foto: NOS + NPO Radio 1foto: Foto: NOS + NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Vullings nieuwe politieke commentator EenVandaag

[AVROTROS] Joost Vullings is per 1 april de nieuwe politieke commentator bij EenVandaag op NPO Radio 1 en tv. Vullings stapt over van de NOS naar AVROTROS, maakte hij vanochtend bekend in het Mediaforum van Spraakmakers op NPO Radio1.

Radio EenVandaag besteedt met ingang van dit jaar iedere uitzending een half uur aan politiek, waarin Vullings een belangrijke rol krijgt. Hij is de opvolger van Kees Boonman, die eerder besloot bij AVROTROS te vertrekken omdat zijn programma Kamerbreed na jaren stopte. Vullings voelt echter geen druk om het gat op te vullen dat 'politiek dier' Boonman nu op zaterdag achterlaat. "Het programma op zaterdag gaat natuurlijk ontbreken", zei hij zojuist in Spraakmakers. "Dat is er niet meer. Maar ik denk niet: o jee. Dat ik het lastig vind om iemand op te volgen, dat heb ik niet."

"Joost Vullings is een journalistiek zwaargewicht met een breed netwerk in politiek Den Haag en daarbuiten. Door zijn jarenlange ervaring als politiek verslaggever en duider bij de NOS is Vullings als geen ander in staat om politiek nieuws en achtergronden te brengen en te becommentariëren. Hij is een begenadigd verteller met de gave om de soms complexe Haagse en Brusselse actualiteit op een toegankelijke manier inzichtelijk te maken", aldus Rene van Brakel, hoofdredacteur van EenVandaag.

Politiek begrijpelijk en toegankelijk

Joost Vulling kijkt uit naar zijn nieuwe rol bij EenVandaag: "Politiek begrijpelijk en toegankelijk maken voor een groot publiek vind ik enorm belangrijk. EenVandaag ook. Niet alleen op televisie, maar ook op radio en online. Mooier kan voor mij dus eigenlijk niet. Ik heb enorm veel zin om met alle energie bij EenVandaag aan de slag te gaan."

Rene van Brakel, hoofdredacteur van EenVandaag, is blij met de komst van Vullings: “Met Joost haalt EenVandaag een zeer ervaren politieke commentator in huis. We zijn er trots op dat hij zijn uitgebreide kennis en ervaring vanaf april gaat inzetten voor EenVandaag en AVROTROS. Met zijn toegankelijke, alerte analyses en zijn prettige no-nonsens vertelstijl is Joost een prima match met het programma. We kijken uit naar zijn komst.”

Vullings studeerde politicologie in Leiden en begon zijn journalistieke loopbaan bij het Leids Nieuwsblad. Hij begon in 2001 op de politieke redactie van de NOS in Den Haag.

Ster advertentie
Ster advertentie