Binnenland
EO

Boa-vakbond: coronaboetes naar 1000 euro

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boa-vakbond: coronaboetes naar 1000 euro

De vakbond BOA ACP vindt dat de straffen op het niet naleven van de coronaregels momenteel te laag zijn. "De boetes zijn momenteel 95 euro. Net zo hoog als een entreekaartje voor een dancefeest. Als je heel bewust naar zo’n feestje gaat, of erger, je bent de organisator van zo’n feest, dan verdien je wat ons betreft een hoge boete", zegt voorzitter Richard Gerrits in Dit is de Dag.

"De boetes voor het overtreden van de coronaregels moeten naar duizend euro. Dan maak je het verschil. In omliggende landen is dat ook het geval." Gerrits spreekt over 'rotte appels', die hard aangepakt moeten worden. "Ik bedoel daarmee de ondernemers die bewust de regels overtreden, maar ook recidivisten, die naar dancefeesten gaan. Ik ga dat binnenkort met de minister bespreken."

Incident Eindhoven

De voorzitter van de boa-vakbond reageert ook op de Eindhovense ondernemer, die afgelopen weekend zijn restaurant opendeed en ervan afkwam met een waarschuwing. "Die moet natuurlijk ook een veel hogere boete krijgen en als die gebruik heeft gemaakt van een financiële regeling, moet die worden teruggevorderd."

Water over de lippen

Hans Biesheuvel, van Ondernemend Nederland is het niet met Gerrits eens. "Ondernemers moeten zich ook aan de wet houden. Maar het water staat sommigen niet aan, maar zelfs óver de lippen. Als je niets meer te verliezen hebt, dan grijp je naar dit soort noodmaatregelen".

Hogere straffen voor overtreden coronaregels?

Ster advertentie
Ster advertentie