Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Henk Krol en de Kinderstem

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Henk Krol en de Kinderstem

In aanloop naar 15 maart staat NPO Radio 1 volop in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Dagelijks is onder meer een lijsttrekker te gast in het NOS Radio 1 Journaal en horen we in Langs de Lijn En Omstreken De Kinderstem, want ook kinderen hebben vragen, zorgen en ideeën. Vandaag is 50Plus-leider Henk Krol te gast en horen we voor het eerst de Kinderstem.

Henk Krol
50Plus-leider Henk Krol is vandaag als tweede lijsttrekker te gast in het NOS Radio 1 Journaal. Elke werkdag is een hoofdspeler te horen tussen 08.30 en 09.00 uur op NPO Radio 1. Gisteren schoof SGP-leider Kees van der Staaij al eerste aan bij het NOS Radio 1-Journaal. De lijsttrekker had het onder meer over de islam.

Lees meer: Van der Staaij: 'Islam is wel een bedreiging'

De Kinderstem
Ondanks dat Nederlanders onder 18 jaar niet mogen stemmen, hebben zij toch vragen, zorgen en ideeën. Langs de Lijn En Omstreken geeft daarom in samenwerking met de Kindercorrespondent de komende weken volop aandacht aan de Kinderstem. Elke avond schuift daarom Kindercorrespondent Tako Rietveld vanaf 20.30 uur samen met jonge interviewers aan. Wat weet Jesse Klaver bijvoorbeeld van Snapchat En kan ChristenUnie-voorman Gert Jan Segers dabben? Antwoorden op deze vragen en meer komen aan bod in de Kinderstem.

Lees ook: Kinderen nemen lijsttrekkers onder vuur

Gisteren gemist

Beste Verkiezingsspotje Bokaal
Erik van Bruggen (campagnebureau BKB) en Bert Bakker (communicatiewetenschapper UvA) hebben na het ontleden en beoordelen van talloze verkiezingsspotjes een winnaar uitgeroepen: het CDA. Begin januari lanceerde die partij een spotje dat nog altijd op tv wordt uitgezonden. Volgens onze jury is deze spot goed uitgevoerd en effectief en laat ook het nieuwste CDA-filmpje, met de jonge Mark, Geert en Sybrand op het strand, zien dat die partij momenteel het best is in dit soort uitingen. CDA-campagnemanager Hans Janssens ontving daarom De Nieuws BV Beste Verkiezingsspotje Bokaal 2017. Bekijk de uitreiking hier terug:

Video niet beschikbaar

Wil je niks over de Tweede Kamerverkiezingen missen? Neem dan eens een kijkje op onze speciale verkiezingspagina.

Ster advertentie
Ster advertentie