Binnenland
NOS

Lichaam vermiste Haaksbergenaar Joey Hoffmann gevonden in Turkije

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lichaam vermiste Haaksbergenaar Joey Hoffmann gevonden in Turkije

Het lichaam van Joey Hoffmann is gevonden in Turkije. Dat zegt de politiecommandant van Silifke tegen de NOS. Het lichaam van de vermiste Nederlander werd rond 08.00 uur aangetroffen in de buurt van de plaats Silifke waar de afgelopen tijd is gezocht.

Op de vindplaats was nog niet eerder gezocht, zegt de commandant tegen NOS-correspondent Lucas Waagmeester. Het was in een droge rivierbedding in een vallei, bij een dorpje in de buurt van Silifke.

"Het lichaam is gevonden in het dal van een valei."

Over de doodsoorzaak is niets bekendgemaakt. Het lichaam van Hoffmann is inmiddels weggehaald om sectie op te verrichten.

Honden

Hoffmann is gevonden door een Turks team met speurhonden. Afgelopen weekend reisden Nederlandse honden met begeleiders naar Turkije om te helpen. De Nederlandse teams waren nog niet ingezet.

De politie van Overijssel meldde eerder vanochtend dat er een lichaam is gevonden en dat de familie van Hoffmann daarover op verzoek van de Turkse politie is geïnformeerd.

De plaats waar het lichaam is aangetroffen (Bron: Politie Silifke)

Joey Hoffmann vertrok eind juni uit Haaksbergen naar Turkije, waar hij met een bevriend echtpaar een huis zou gaan bouwen.

Hoffman raakte begin juli vermist. Later zou het bevriende echtpaar Breukers uit Haaksbergen ook vermist zijn. Maar zij doken na enkele dagen weer op en werden door de politie gehoord over de vermissing van Hoffman.

Zij verklaarden dat Hoffmann na een week terug naar Nederland wilde en dat ze hem sinds die tijd niet meer hebben gezien. De politie heeft het echtpaar een tijdlang ondervraagd maar geen aanleiding gevonden om ze langer vast te houden. Wel kregen ze een uitreisverbod, het paar is dus nog in Turkije.

De broer van Joey is begonnen met een flyeractie (Bron: Facebook)
Ster advertentie
Ster advertentie