Binnenland

NPO Radio 1-programma's Argos en Nachtzuster en genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1-programma's Argos en Nachtzuster en genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

De NPO Radio 1-programma's Argos en Nachtzuster zijn genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2017. De derde genomineerde is Bernard Hammelburg van BNR Nieuwsradio. 'De eervolle vermelding', een ander onderdeel van de prijs, gaat naar de radiodocumentaire 'Het spoor terug; Shakespeare’s vluchtelingen' van Mathijs Deen, uitgezonden op NPO Radio 1. Dit maakte juryvoorzitter Vincent Bijlo gisteren bekend in Kunststof op NPO Radio 1.

Argos

Argos is hét onderzoeksprogramma van NPO Radio 1.''Het is een instituut en heeft al veel bereikt'', zegt juryvoorzitter Bijlo. Wekelijks maakt de VPRO het programma met achtergronden bij het nieuws, bijvoorbeeld over de de lange arm van Eritrea.

De lange arm van Eritrea

Nachtzuster

Wekelijks maakt Astrid de Jong in de nacht van donderdag op vrijdag het programma Nachtzuster. Voor Omroep MAX zoekt De Jong naar antwoorden op uiteenlopende vragen van luisteraars. Vorig jaar ontving De Jong voor dit programma de RadioFreak Award voor Beste Nachtprogramma. In juni 2016 vierde Nachtzuster haar 300e uitzending, daarvoor blikten we terug op de meest opmerkelijke vragen (en antwoorden).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bernard Hammelburg

Bernard Hammelburg is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. Hammelburg is voor BNR Nieuwsradio buitenlandcommentator. Vorig jaar zei de jury over hem: ''Hij is uitgegroeid tot de éminence grise van BNR. Zijn kunde is onomstreden.''

Shakespeare’s vluchtelingen

De eervolle vermelding is voor de radiodocumentaire Het spoor terug; Shakespeare’s vluchtelingen van Mathijs Deen, uitgezonden in OVT op NPO Radio 1. ''Het is echt een prachtige docu, die de geschiedenis weer op een andere manier vertelt'', aldus Bijlo.

Het Spoor Terug, Shakespeare's Vluchtelingen, 11.25

De winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon wordt op 16 juni bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie