Binnenland

Podcast De Dag: Wie is Gökmen T. en wat bezielde hem?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wie is Gökmen T. en wat bezielde hem?

[NOS] Vanochtend is de inhoudelijke behandeling begonnen van het proces tegen Gökmen T., de verdachte van de aanslag in een sneltram in Utrecht op 18 maart 2019. Wat weten wij een jaar na dato van de dader en komen we ooit te weten wat hem bezielde?

Op 18 maart 2019 opent Gökmen T. het vuur in een tram in Utrecht. Hij doodt vier mensen mensen en twee mensen raken zwaargewond. RTV Utrecht-verslaggever Peter Huting is er die dag als een van de eerste journalisten bij en treft een chaotische situatie aan.

{podcast audio="125047" caption="#532 - Wie is tramschutter Gökmen T. en wat bezielde hem?" }

Terwijl hij vandaag, een jaar later, in de rechtbank wacht op de inhoudelijke behandeling van de zaak vertelt Huting in podcast De Dag zijn verhaal en waar we nu staan. Was Gökmen T. een ideologisch gemotiveerde terrorist of een verwarde veelpleger die om onduidelijke redenen is gaan schieten?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie