Binnenland
AVROTROS

Advocaat Flokstra over Marengoproces: 'Deze zaak heeft alles kapotgemaakt'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Advocaat Flokstra over Marengoproces: 'Deze zaak heeft alles kapotgemaakt'

"Het is verschrikkelijk dat er helikopters boven ons vlogen en mensen met mitrailleurs. Ik dacht: dit is toch geen rechtsstaat meer waarin we nu zijn beland", zegt strafrechtadvocaat Christian Flokstra in MISCHA! over de eerste zittingsdag in het Marengoproces. Flokstra staat samen met Nico Meijering verdachte Mohamed R. bij.

#284 - Christian Flokstra - MISCHA!

Volgens Flokstra heeft de zaak "alles kapotgemaakt." "Een advocaat, broer van een kroongetuige en journalist zijn doodgeschoten, officieren van justitie en rechters worden beveiligd. Advocaten van verdachten worden gewantrouwd."

Onvoorspelbare veiligheidsrisico's

Het kantoor van Flokstra, 'Ficq & Partners Advocaten', besloot in mei niet langer op te treden in zaken met kroongetuigen, nu de inzet van de kroongetuige de integriteit van het proces aantast, maar tegenwoordig ook onvoorspelbare veiligheidsrisico's oplevert. Volgens Flokstra maakte het Openbaar Ministerie in het Marengoproces een "heel onzorgvuldige deal". "Alle alarmbellen gingen af, dat werd ook door het OM erkend, maar er werd niet naar gehandeld. Daar gaan wij ons niet meer aan uitleveren."

#284 - Christian Flokstra - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie