Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Nederlandstalige muziek en vijf eredivisieduels

foto: Wim Sonneveld - Foto: ANPfoto: Wim Sonneveld - Foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Nederlandstalige muziek en vijf eredivisieduels

Vandaag een afwisselende dag op NPO Radio 1: er is onder meer aandacht voor de Lage Landenlijst, de opening van het jachtseizoen voor kleinwild, en we zijn live bij vijf wedstrijden in de eredivisie.

In De Taalstaat is vanaf 11.00 uur aandacht voor de Lage Landenlijst, de lijst met de populairste Nederlandstalige nummers die wordt opgesteld door luisteraars van NPO Radio 5 en het Vlaamse Radio 1. Wim Sonneveld (foto boven) staat met Het Dorp bij de laatste tien op die lijst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afgelopen week besprak Frits Spits op NPO Radio 1 elke dag een liedje uit de laatste 10. Zijn keus is op deze pagina terug te luisteren. Ook in De Taalstaat: Jan Beuving komt vertellen over zijn cabaretvoorstelling Raaklijn en René Appel doet een TNA (Taalnatuuranalyse) van Ivo Niehe.

Luister hier naar een vooruitblik op die uitzending:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In WNL op Zaterdag (vanaf 15.00 uur) een live verslag van de opening van het kleinwildseizoen. Vanaf vandaag mag er weer worden gejaagd op onder meer fazanten en hazen. Ook in WNL op Zaterdag: 15 jaar Voetbal International (met Wilfred Genee), Sophie Hilbrand over twee nieuwe tv-programma's, en natuurlijk de weekendupdate van Mark Koster.

Eredivisie

Vanaf 18.00 uur is er Langs de Lijn En Omstreken, met live verslag van vijf wedstrijden in de eredivisie. Dit is het complete programma:

18.30 uur
Sparta - Willem II (verslag van Arman Avsaroglu)
FC Utrecht - Go Ahead Eagles (verslag van Frank Wielaard)
19.45 uur
PSV - Heracles (verslag van Andy Houtkamp)
20.45 uur
FC Groningen - SC Heerenveen (verslag van Chris Wobben)
AZ - Vitesse (verslag van Richard van der Made)

Na Met het Oog op Morgen is het middernacht, het begin van De Overnachting. Gastheer Filemon Wesselink ontvangt een uur lang spreker, schrijver en coach Patrick van Hees.

Alle aangekondigde onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle onderwerpen en programma's in de gids van vandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie