Binnenland
NOS

Podcast De Dag: 'Het stadion leek een oorlogsgebied tijdens AEK Athene-Ajax'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Het stadion leek een oorlogsgebied tijdens AEK Athene-Ajax'

"Een deel van het stadion leek wel een oorlogsgebied", zegt NOS-commentator Frank Wielaard. Hij kijkt in De Dag terug op het Champions League-duel van Ajax tegen AEK Athene. Vlak voor de wedstrijd gooiden Griekse supporters vuurwerk en projectielen in het vak van de meegereisde Ajax-supporters. "Een Champions League-duel hoort een feestje te zijn. Dat was dit niet."

{podcast audio="67794" caption="De Dag #211: Waarom het AMC-medicijn de medicijnindustrie op z'n kop kan zetten | 'Het stadion leek een oorlogsgebied tijdens AEK Athene-Ajax' " }

En een eigen medicijn maken tegen de zeldzame stofwisselingsziekte CTX als antwoord op fikse prijsstijgingen. Het plan van het AMC was in april dit jaar een wereldprimeur. Vandaag kreeg het ziekenhuis te horen dat het de productie van het medicijn mag voorzetten, maar wel het productieproces moet aanpassen. "Als het ze lukt het medicijn alsnog te maken, gaan waarschijnlijk meer dure medicijnen nagemaakt worden", zegt redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink in De Dag.

Ster advertentie
Ster advertentie