Binnenland

Everton houdt Chelsea in eigen huis op gelijkspel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Everton houdt Chelsea in eigen huis op gelijkspel

Sam Allardyce heeft Everton helemaal op de rit gekregen in de Premier League. In Liverpool hield de ploeg Chelsea op 0-0 en dat betekende de zevende wedstrijd op rij zonder nederlaag.

Chelsea moest zaterdagmiddag winnen om in het spoor te blijven van koploper Manchester City, maar het wist het doel niet te vinden. Ondanks meer dan twintig doelpogingen kwam er geen Chelsea-speler op het scorebord. Everton-keeper Jorden Pickford was de man van de middag met een aantal cruciale reddingen.

Door het puntenverlies van Chelsea, de nummer drie in de Premier League, kan koploper Manchester City vanmiddag tegen Bournemouth de voorsprong op de club uit Londen uitbouwen naar zestien punten. Nummer twee Manchester United, dat vanavond speelt tegen Leicester City, kan het gat met Chelsea vergroten naar vijf punten.

Everton, dat speelde met Cuco Martina en zonder Davy Klaassen, bleef ongeslagen in de laatste zeven wedstrijden op rij en kan voorzichtig omhoog kijken naar Europees voetbal. Het gat met nummer vijf (Arsenal), de plek die recht geeft op Europa League, bedraagt acht punten.
Ster advertentie
Ster advertentie