Binnenland
EONOS

Oranje klopt Zweden, maar mist WK.

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje klopt Zweden, maar mist WK.

Het Nederlands elftal heeft zich als verwacht niet geplaatst voor de play- offs om de laatste vier Europese WK- tickets. Oranje won in Amsterdam met 2-0 van Zweden,maar het verschil had groter (zeven treffers of meer) moeten zijn.

De Zweden trokken zich terug op eigen helft en keken toe hoe Nederland de bal rondspeelde. Dat leidde tot niets, tot Lindelöf de bal tegen zijn eigen hand schoot. De panenka van Robben mislukte volledig,maar de bal caramboleerde via doelman Olsen wel het doel in:1-0. Oranje werd sterker en gevaarlijker en Babel, Wijnaldum en Janssen misten wat geluk bij kleine kansjes.Tete had van dichtbij moeten scoren.

Vlak voor rust nam Robben zijn ploeg opnieuw bij de hand:vanaf de rand van de zestien joeg hij een voorzet van Babel in een keer langs Olsen: 2-0.

Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff gaan uit hun dak bij de 2-0 van Robben

Tweede helft

Met Dost voor Janssen hervatte Oranje na rust de zoektocht naar goals,maar na een knappe volley van Wijnaldum op de vuisten van Olsen doofde het vuurtje langzaam uit. Robben was niet meer zo dwingend aanwezig,acties lukten niet meer en een slippertje van Blind leidde bijna tot de 2-1 van Forsberg (over). Het spel van Oranje werd moeizamer en Zweden bleef vastgekleefd aan de eigen helft.Dost en Robben schoten nog op doel,maar zonder succes.Eén goede helft was onvoldoende voor de gedroomde 7-0.

Afscheid Robben

Na afloop van het duel maakte Arjen Robben bekend dat hij stopt bij Oranje. Na 96 interlands vindt de Groninger het een mooi moment om af te zwaaien. "De man van glas heeft het het langst volgehouden", doelde Robben op de de 'grote vier': Wesley Sneijder, Robin van Persie en Rafael van der Vaart.

Robben: 'Ik wilde graag nog één keer laten zien wat ik kan'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie